Zitting ter ere van preens Rob III en preenses Jenny: 0 DAGEN

Prins Rob III en Prinses Jenny

Prins Rob III en prinses Jenny grijpen de macht bij CV de Kleindererre


Zaterdag 19 januari werd Rob Claessens uitgeroepen tot Prins Rob III, de 68e prins van CV de Kleindererre uit Sint Geertruid. Prins Rob III is opgegroeid in het Kleindererrerijk en in 2002 jeugdprins van De Kerstaenjelrapers geweest. Als zoon van oud opper en erelid Pierre Claessens, tevens prins in 1981, heeft Prins Rob III carnavalsbloed in zijn genen.

Rob is zeer actief binnen het Geertruidse verenigingsleven, bij de voetbalclub RKVV Geertruidse Boys is hij speler van het eerste elftal geweest. Op dit moment vervult hij nog een rol als bestuurslid voetbalzaken en elftal leider. Verder is hij is al vele jaren actief lid en oud kapitein van de Jonkheid in Sint Geertruid waar hij in 2017 tot ere-lid is benoemd. Daarnaast is hij lid van wieler vereniging WTC Sint Geertruid.

Prins Rob III is afgestudeerd als bouwkundige aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen, Na een korte periode bij de Provincie Limburg is hij sinds 2017 werkzaam bij Jongeneel Maastricht (het adres voor alle hout en bouwmaterialen)

Tijdens zijn regeerperiode wordt Rob bijgestaan door Prinses Jenny (van de Berg), die al meer dan 13 jaar aan zijn zijde staat. Jenny is werkzaam als paraveterinair (dierenarts assistente) bij Sterkliniek Maastricht in Heugem. Om haar conditie op peil te houden sport Prinses Jenny bij Mix fit en is ze speelster bij RKVV Geertruidse Boys.


De installatie van Prins Rob III vindt plaats op vrijdag 15 februari tijdens de Galapreuverij in de Fanfarezaal te St. Geertruid. Tijdens de Galapreuverij vinden diverse optredens plaats.

Zaterdag 16 februari vindt eveneens in de Fanfarezaal de Galareceptie ter ere van Prins Rob III en Prinses Jenny plaats. Tevens worden de jubilarissen van CV de Kleindererre, Pierre Pitti 4 x 11 jaar lid, Roel Didderen 1 x 11 jaar lid, Ferdi van Summeren 1 x 11 jaar lid en Wiel Martinussen 1 x 11 jaar lid gehuldigd. De Galareceptie start om 19.11 uur. Aansluitend vindt het Galabal ter ere van Prins Rob III en Prinses Jenny plaats, met medewerking van het altijd enthousiaste huisorkest Toutes Directions en DJ Didier.