Jaorvergadering 11-11-2021: 16 DAGEN

Prins Egid III en Prinses Petra

Prins Egid III en prinses Petra grijpen de macht bij CV de Kleindererre

Zaterdag 18 januari werd Egid Bisscheroux uitgeroepen tot Prins Egid III, de 69e prins van CV de Kleindererre uit Sint Geertruid. Prins Egid III is geboren en getogen in het Kleindererrerijk.

Egid is actief binnen het Geertruidse verenigingsleven: hij is 40 jaar lid van voetbalclub RKVV Geertruidse Boys en daarnaast al vele jaren lid van Schutterij St. Joseph, als bestuurslid en geweerdrager. In 2016 is hij, samen met Petra, Koningspaar geweest.

Prins Egid III heeft sinds 2004 zijn eigen timmerbedrijf, TEB, waar hij nog steeds met veel plezier en passie zijn timmerwerk uitvoert.

Tijdens zijn regeerperiode wordt Egid bijgestaan door Prinses Petra (Bisscheroux, van de Gevel).

Egid en Petra hebben elkaar gevonden tijdens een spooktocht in Sint Geertruid in 1997.

Egid treedt al jaren met zijn vriendengroep op tijdens de grote Zitting van CV de Kleindererre. Petra is al jaren bestuurslid van JCV de Kerstaenjelrapers en heeft samen met een groep enthousiastelingen een aantal jeugdzittingen uitgewerkt. Petra is werkzaam als leerkracht en roostermaakster bij de Terra Nigra Praktijkschool te Maastricht. Prins Egid en Prinses Petra hebben samen drie kinderen; Joep, Geert en Marl. In 2017 is Marl Jeugdprinses geweest van JCV de Kerstaenjelrapers, voor het gezin een jaar om nooit te vergeten. Het mag duidelijk zijn dat het vieren en beleven van carnaval in dit gezin een belangrijk onderdeel van het leven is.


De installatie van Prins Egid III vindt plaats op vrijdag 7 februari tijdens de Galapreuverij in de Fanfarezaal te St. Geertruid. Er vinden optredens plaats van o.a. Beppie Kraft, buuttereedner Har Daniëls en dansgroep Mix. Zaterdag 8 februari vindt, eveneens in de Fanfarezaal, de Galareceptie ter ere van Prins Egid III plaats. Tevens worden de jubilarissen van CV de Kleindererre gehuldigd; John Nelissen (2x11), Thijs Frissen (1x11) en Roy Packbier (1x11). De Galareceptie start om 19.11 uur. Aansluitend vindt het Galabal ter ere van Prins Egid III plaats, met medewerking van het altijd enthousiaste huisorkest Toutes Directions en DJ Erik O.