Zitting ter ere van Preens Roel I en Preenses Anouk nog: 37 DAGEN

Prins Roel I en Prinses Anouk

Prins Roel I en prinses Anouk grijpen de macht bij CV de Kleindererre
Zaterdag 13 januari 2018 werd Roel Didderen uitgeroepen tot Prins Roel I, de 67é prins van CV de Kleindererre uit Sint Geertruid. Prins Roel I is opgegroeid in het Kleindererrerijk en al sinds 2008 lid van CV de Kleindererre. Roel I is in 2009 toegetreden tot het bestuur en vervult al enkele jaren de rol van ceremoniemeester. Roel is woordvoerder namens onze vereniging tijdens vele officiële én onofficiële gelegenheden. Hij is medeverantwoordelijk voor invulling en uitwerking van tal van evenementen die de Kleindererre organiseren en laat daarbij zijn organisatietalenten zien. Sinds 2013 is Prins Roel I als vast lid aan de Raad van Elf verbonden.

Roel is bijzonder actief binnen het Geertruidse verenigingsleven: hij is vele jaren actief geweest als bestuurder van Jonkheid Sint Geertruid waar hij in 2014 tot ere-lid is benoemd, assistent-trainer van het Superdreide van voetbalclub RKVV Geertruidse Boys en wielrenner bij WTC Sint Geertruid.

Prins Roel I heeft gestudeerd aan de Katholieke Universiteit te Leuven, waar hij de opleiding Pedagogische Wetenschappen heeft gevolgd. Sinds 2011 is Roel werkzaam in de hulpverlening en op dit moment gebruikt hij zijn opgedane kennis en ervaring als Ambulant Begeleider bij Coach-Ster, waar hij veelal in de intensieve thuisbegeleiding werkzaam is.

Tijdens zijn regeerperiode wordt Roel bijgestaan door Prinses Anouk (Didderen-Voncken). Roel en Anouk hebben elkaar gevonden tijdens de 11de van de 11de in 2014, op ’t Vrijthof in Maastricht. Het mag duidelijk zijn dat het vieren en beleven van carnaval bij beiden een bijzonder plekje in het hart heeft. Prinses Anouk is werkzaam als Pedagogisch Medewerkster bij Kindcentrum De Vlinderboom te Maastricht. Prins Roel en prinses Anouk delen in hun vrije tijd samen nog een grote passie, namelijk de wielersport. Ze trainen samen vele kilometers in het Limburgse Heuvelland en gaan ieder jaar naar het hooggebergte in Frankrijk of Italië waar mythische wielercols worden bedwongen. En als prinses Anouk tijd over heeft, gaat zij ook nog hardlopen. De opgebouwde conditie zal Prins Roel en prinses Anouk de komende weken goed van pas komen.

Zaterdag 27 januari 2018 vond in de Fanfarezaal de Galareceptie ter ere Prins Roel I plaats. Tevens werden de jubilarissen van CV de Kleindererre, Antoon Beckers, Rob Habets en Bart Boon gehuldigd. De Galareceptie start om 19.11 uur. Aansluitend vindt het Galabal ter ere van Prins Roel I plaats, met medewerking van het altijd enthousiaste huisorkest Toutes Directions en DJ Didier.

Op 19 januari 2019 tijdens de zitting van CV de Kleindererre zal Preens Roel I aftreden en de scepter doorgeven aan de 68é prins van CV de Kleindererre.